Elhunyt a Rothschild család feje
Lord Jacob Rothschildet 87 éves korában érte a halál
Elhunyt a Rothschild család feje

Twitter/Waddesdon

2024. 02. 26.
87 éves korában elhunyt Lord Jacob Rothschild pénzember, filantróp és a Rothschild család feje. A Berkshire-ben született Lord Rothschild az Eton College-ban tanult, majd az Oxfordi Egyetem Christ Church College-jában tanult történelmet.

A City nagyágyúja 1963-ban a családi banknál, az NM Rothschild & Sons-nál kezdte pályafutását, majd 1980-ban Sir Mark Weinberggel együtt számos céget alapított, köztük a J Rothschild Assurance Groupot, a mai St James's Place-t.

Lord Jacob Rothschild számos vezető beosztást töltött be, többek között 2003 és 2008 között a BskyB elnökhelyettese volt, emellett művészeti és jótékonysági tevékenységet is folytatott. Rothschild korábban a National Gallery, valamint a National Heritage Memorial Fund és a Heritage Lottery Fund kuratóriumának elnöke volt.

Szolgálataiért 2002-ben érdemrenddel tüntették ki. A kitüntetést azok kapják, akik a művészetek, az irodalom, a művelődés és a tudomány területén érdemeket szereztek.

A PA Media hírügynökségnek adott nyilatkozatában a családja így kommentálta halálát: "Apánk, Jacob... kiválóan képzett pénzember, a művészetek és a kultúra bajnoka, odaadó közszolga,

az izraeli jótékonysági ügyek és a zsidó kultúra szenvedélyes támogatója, lelkes környezetvédő és nagyon szeretett barát, apa és nagyapa volt." 

A Rothschild család becsült vagyona a Sunday Times tavalyi gazdaglistája szerint 825 millió font, melyből állítólag 66 millió fontot adományoznak zsidó célokra, oktatásra és művészetre.

(Independent/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!