Corbyn szentül meg van győződve róla, hogy ma a britek Palesztináról szavaznak
Pedig ez sehol sem szerepel a szavazólapon
Corbyn szentül meg van győződve róla, hogy ma a britek Palesztináról szavaznak

Forrás: X/Jeremy Corbyn

2024. 07. 04.
Mint ismeretes, csütörtökön több tízmillió brit állampolgár szavaz a képviselőkről, és hatalmas baloldali előretörés várható. A radikálisan Izrael-ellenes Jeremy Corbyn évek óta áll a gázai terroristák oldalára - most kijelentette, hogy a szavazás tétje Palesztina.

Hogy pontosan mit is ért ez alatt, ezt is kifejti: állítja, ha újraválasztják Észak-Inslingtonban független képviselőként, akkor megígéri, hogy továbbra is kiáll Gáza népe mellett, az egyetlen út mellett, ami az igaz és hosszantartó békéhez vezet: ez pedig Palesztina megszállásának végét jelenti szerinte. 

 

Nos Palesztina alatt a gázaiak Izrael egész államát értik, ezért az úgynevezett megszállás vége egyúttal a zsidó állam eltörlését is vonná maga után. 

Persze ez Corbynt nem szavarja, ahogyan az antiszemita hullám sem, ami az Egyesült Királyságban tombol. Az meg végképp nem, hogy a mai szavazásnak Palesztinához aztán végképp semmi köze. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!