Chris Pratt: Nem vagyok vallásos, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennék keresztény
Az amerikai filmcsillag élesen szétválasztja a vallásosságot és a keresztény hitet
Chris Pratt: Nem vagyok vallásos, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennék keresztény

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 06. 30.
„A vallás már jó ideje rohadt nyomasztó” – mondta egy friss interjúban Chris Pratt. „Nem tudtam, hogy a vallásnak az arca leszek, amikor valójában nem is vagyok vallásos.” A világsztár azonban világossá teszi, hogy hisz Istenben, csak egyszerűen visszautasítja a „vallásos” címkét, ahogyan teszi ezt sok keresztény is.

Mint fogalmazott:

„Szerintem különbség van aközött, hogy valaki vallásos – vagyis ragaszkodik az emberek által alkotott szokásokhoz, megadva ezzel a tiszteletet annak, aki szerintem egy nagyon is valóságos Isten –, és aközött, hogy valaki embereket kontrolál, pénzt vesz el tőlük, gyerekeket bántalmaz, földet rabol, és a gyűlölködést igazolja.”

Utalva ezzel arra, hogy a vallással való visszaélés komoly problémát jelentet a történelem folyamán. És ez a vallásosság fogalmára is rányomta bélyegét.

Reflektálva a Hillsong Church körüli botrányokra, az interjúban Pratt elmondta azt is, hogy ő soha nem járt abba a gyülekezetbe:

„Soha nem jártam a Hillsongba. Igazából soha nem is voltam a Hillsongban. Nem ismerek senkit sem abból a gyülekezetből.”

Pratt családjával együtt egyébként a Zoe Church-be jár, ahol jelenleg Chad Veach a pásztor. Ennek a gyülekezetnek az álláspontja az LMBTQ-s kérdésekkel kapcsolatban kissé homályos, de maga Pratt úgy nyilatkozott, hogy támogatja az LMBTQ közösséget.

(RelevantMagazine/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!