Bővül a Sanghaji Együttműködési Szervezet (x)
Bővül a Sanghaji Együttműködési Szervezet (x)

(Forrás: China Media Group)

Az elmúlt 20 évben a Sanghaji Együttműködési Szervezet virágzóan fejlődött, a tagországai jól működtek együtt és jelentős eredményeket értek el – mondta Hszi Csinping kínai államelnök a Sanghaji Együttműködési Szervezet Államfői Tanácsának 21. online ülésén.

Ez egy PR cikk.

A nemzetközi ügyek megoldása érdekében az ENSZ alapokmány és a nemzetközi szabályok alapján közösen tárgyaljanak, tartsák meg a többoldalúságot, ellenezzék a nemzetközi szabályok elleni fenyegetéseket és a szeparatizmust, mondta Hszi.

Hszi még kifejtette, hogy már programot indítottak annak érdekében, hogy Irán a SESZ újabb tagországa legyen, emellett Szaúd-Arábia, Egyiptom és Katar a szervezet újabb párbeszédpartnere lesz. Kína bízik abban, hogy a kibővült SESZ-család együttműködik a világ más haladó szervezeteivel közösen építik a világ békéjét, hozzájárulnak a globális fejlődéshez és megvédik a nemzetközi szabályokat.

Hszi Csinping államelnök még kijelentette, hogy a tagországok megtartják saját társadalmi rendszerüket, támogatást nyújtanak egymásnak, hogy saját úton fejlődjenek, illetve saját országukban választást és más fontos politikai rendezvényeket tartanak, és nem fogadják el, hogy más országok beleavatkozzanak a belügyeikbe. Országuk fejlődésének sorsa a saját kezükben van.

Kína már több mint száz országnak, illetve nemzetközi szervezeteknek közel egymilliárd 200 millió vakcinát nyújtott, amivel a világ első helyén áll. Kína idén összesen kétmilliárd vakcinát nyújt a világnak, elmélyíti együttműködéseit a fejlődő országokkal, hatékonyan használja Kína a COVAX-nak adományozott 100 millió dollárt, és hozzájárul ahhoz, hogy az emberiség győzelmet arasson a járvány ellen, tette hozzá Hszi.

Hszi Csinping beszédében kifejtette, hogy az elkövetkező három évben Kína 1000 szegénységfelszámolásról szóló kiképzési lehetőséget nyújt a SESZ-nek, 10 Lubani műhely alakul, hogy 30 együttműködési programot hajtsanak végre a „Selyemúti Család” című projekt keretében közegészségügyi, szegénységfelszámolási, kulturális és oktatási ügyekben.

A szervezet, illetve a tagországai mindig kitartottak a kölcsönös bizalom és kölcsönös előnyök, az egyelőség elve és a tárgyalások mellett, illetve tiszteletben tartják a sanghaji szellemet. Közös erőfeszítéseket tesznek a politikai bizalomért, megvédik a biztonságot és a stabilitást, tervezik a virágzást, vállalják a nemzetközi igazságosságot a világ békéjéért, fejlődéséért és az emberiség haladásáért. Fontos szerepet játszanak az új típusú nemzetközi kapcsolatok és az emberiség egységének kialakításában, közölte Hszi Csinping.

Hszi hangsúlyozta, hogy a SESZ már újabb történelmi időszakba lépett, a sanghaji szellemmel a tagországai többet együttműködnek a biztonság és a nyitás ügyeiben, tanulnak egymástól, betartják az igazságosságot, erős és egységes SESZ-t építenek, hogy jobban hozzájáruljanak a világ fenntartható békéjéhez és közös virágzásához. 

Összeállította: Zhang Hui
(Fizetett cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!