Börtönbüntetésre ítélt egy nőt a belga bíróság, amiért megpofozta 12 éves fiát
Börtönbüntetésre ítélt egy nőt a belga bíróság, amiért megpofozta 12 éves fiát

illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 03. 16.
Négy hónap börtönbüntetésre és 400 eurós (156 ezer forintos) pénzbírságra ítélt a brüsszeli bíróság egy nőt, aki három évvel ezelőtt megpofozta akkor 12 éves fiát - írta a The Brussels Times.

Az ügyvédként dolgozó nő azért keveredett vitába a fiával, mert úgy vélte, hogy másolta a házi feladatát.

A szóváltás során a fiú állítólag egy vizespalackkal dobta meg anyját, aki erre felpofozta és egy könyvet vágott hozzá.

Egy szomszéd, aki hallotta a veszekedést, értesítette a rendőrséget. Az anya elismerte, hogy megütötte a fiát, de azt állította, hogy pusztán "nevelő célzattal" pofozta meg gyerekét.

"Belgiumban a nevelő célzatú pofon nem büntetendő"

- jelentette ki nő ügyvédje, aláhúzva, hogy a nő soha nem akarta igazán bántani a fiát. "Nem állítom, hogy ez a legjobb módja a nevelésnek, de a cselekedetet különleges körülmények előzték meg" - állította. Rámutatott, hogy a nő nemrég épült fel az úgynevezett kiégés-szindrómából, és a fia, akit egyedül nevel, figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban (ADHD) szenved.

Az ügyben illetékes bíró súlyosbító körülményként azt hozta fel, hogy a nő a bírósági eljárás során nem tanúsított megbánást.

"A bíróság tekintettel van arra, hogy a gyerek bizonyára nem könnyű eset, de azt is figyelembe kell vennie, hogy a vádlott részéről a tárgyalás során nem mutatkozott megbánás" - jegyezte meg a bíró.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!