Beszállt a szivárványmozgalomba, LMBTQ-figuraszettet dobott piacra a Lego
A játékvállalat így igyekszik ünnepelni minden Lego-építőt, a fiúkon és a lányokon kívül
Beszállt a szivárványmozgalomba, LMBTQ-figuraszettet dobott piacra a Lego

Forrás: Facebook/LEGO

2021. 05. 21.
Véget ért a hagyományos Lego korszaka, a szivárványos ideológia ugyanis úgy tűnik a játékcég-óriást is elérte, aki úgy igyekszik bebizonyítani mennyire elfogadó és a kor kívánalmaihoz abszolút idomuló vállalat, hogy konkrétan megalkotta az LMBTQ kibővített zászlaját lego-kockákból, és mindegyikhez figurát is rendelt.

A Lego Facebook posztjában a következő szöveggel vezeti fel új játékát: "Szuper izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk új szettünket - a LEGO Mindenki fantasztikus! Mert minden LEGO-építőt ünneplünk."

A csíkok színét úgy választották meg, hogy tükrözzék az eredeti szivárványos zászlót, halványkék, fehér és rózsaszín színnel képviselve a "transz" közösséget, valamint fekete és barna színnel elismerve a bőrszín és a háttér sokszínűségét az LGBTQ közösségen belül.

Egy kivételével egyik esetben sem esetben nem rendeltek külön nemet az alakokhoz, akik célja az

„egyéniség kifejezése, miközben kétértelműek maradnak”.

A kivétel, egy lila minifigura egy nagyon stilizált méhkas parókával, „egyértelmű biccentés minden odaadó drag queennek” - nyilatkozta Matthew Ashton tervező, aki kezdetben saját asztala számára készítette a díszletet.

"Irodákat költöztettem, ezért szerettem volna otthonossá tenni a helyet azzal, ami tükröz engem és az LMBTQ közösséget, amelynek büszke vagyok, hogy a tagja lehetek."

(Guardian/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!