Bérgyilkosnak jelentkezett egy amerikai férfi, az FBI válaszolt a pályázatára
Bérgyilkosnak jelentkezett egy amerikai férfi, az FBI válaszolt a pályázatára

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 04. 18.
Egy amerikai férfinek fogalma sem volt, hogy amikor keresetkiegészítési céllal bérgyilkosnak jelentkezett, akkor valójában egy FBI-ügynökkel folytatott eszmecserét.

Josiah Garcia egy olyan honlapon keresztül jelentkezett az „állásra”, amit még 2005-ben hozott létre egy cég, de végül a kibervédelmi vállalkozásból nem lett semmi, a weboldal viszont megmaradt, és mivel az elmúlt években többen is jelentkeztek a felhívásra, hogy „bérgyilkost lehet bérelni”, végül viccoldalt csináltak belőle, de még űrlap is van rajta, amit kitölthetnek az érdeklődők.

Garcia úgy gondolta, hogy katonai tapasztalatára és jelenlegi munkájára tekintettel jó keresetkiegészítés lenne egy mellékállás, hogy támogathassa a gyerekét, és bár egy FBI-ügynök válaszolt a megkeresésére, a férfi semmit nem gyanított.

Még arra is részletesen válaszolt, hogy miért szeretné megkapni a „munkát”, és miért lenne alkalmas bérgyilkosnak.

A férfi leírta, hogy olyan munkát keres, „ami jól fizet”, és a katonai tapasztalatához is kapcsolódik, ami abból áll, hogy „megjelölt célpontokra” lő és megöli őket.

Garcia az FBI-ügynök kérdésére megerősítette, hogy emberek megkínzására is hajlandó lenne, és élvezi a mostani munkáját, ezért valami ahhoz hasonlót keres. A férfi ezután még találkozott is az ügynökkel egy parkban, ahol kapott egy fiktív feladatlistát és 2500 dollár előleget.

Garciát letartóztatták még aznap, és akár 10 éves börtönbüntetést kaphat, hiába állította azt, hogy nem tervezte elvégezni a „munkát”, és kapott egy ajánlatot egy egészségügyi központban, amit el is tervezett fogadni.

(Guardian / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!