Bear Grylls: "A keresztény hitem az erőm titka"
"Gyerekkoromban egy nagyon természetes hitem volt, mindig hittem valamiféle magasabb hatalomban, éreztem, hogy van valami körülöttem"
Bear Grylls: "A keresztény hitem az erőm titka"

Youtube/The Diary Of A CEO

2022. 07. 01.
A világhírű TV-s kalandor, Bear Grylls egy nemrégiben adott interjúban személyes hitéről osztott meg inspiráló részleteket. Mint mondta, keresztény hite az „igazi gerince” életének, s a nehéz pillanatokban ez „erejének titka”.

Arról is megkérdezték Grylls-t az interjúban, hogy népszerű tévéműsorainak és a hegymászásoknak köszönhetően tapasztalja-e életében a kiteljesedést és a siker érzését?

Grylls erre azt felelte, hogy a sikerélményt keresztény hite folytán találta meg, ami miatt olyan „egyszerűbb dolgokra” büszke inkább, mint például a 22 éve tartó házassága vagy három fiúgyermeke. 

Jóllehet a 48 éves sztár bevallotta, hogy nehezen tud csak beszélni hitéről, mivel tisztában van vele, hogy a vallás hogyan lett bemocskolva.

Korábban egyébként azt mondta a brit kalandor, hogy hite „azon része életének, ami nagyon nagy erőt ad s fontos” számára. Ami hitének nyilvános vállalását illeti, Grylls-t a Running Wild with Bear Grylls című tévéműsorának egyik epizódjában is látni lehetett, ahogy az Egyesült Államok egykori elnökéért, Barack Obamáért imádkozott.

Grylls a mostani interjút azzal folytatta, hogy „Ahogy felnőttem, mindig is én voltam a legkevésbé vallásos ember.”

„Gyerekkoromban egy nagyon természetes hitem volt, mindig hittem valamiféle magasabb hatalomban, éreztem, hogy van valami körülöttem. Aztán iskolába mentem, és mindannyiunknak templomba kellett járni, fehér reverendát hordani, és latinul beszéltünk.”

„Egy életút kellett hozzá, hogy mindezt kibogózzam, és rájöjjek, hogy valójában a kicsi énemnek volt igaza.”

„A hit a szívedben van – s tudod, hogy nem vagy egyedül. Van valami, ami nagyobb, mint mi magunk, és ez a hatalom értünk van, nem pedig ellenünk. És a kétségeim ellenére ebben fogok bízni, és arra törekszem, hogy a szeretet legyen minden tevékenységem középpontjában, hogy erő birtokában éljek, és rávessem magam a dolgokra, és hogy ne a félelem vezessen.”

(PremierChristian/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!