Bankot alapít hazánkban a világ leggazdagabb magyarja, Péterffy Tamás
Bankot alapít hazánkban a világ leggazdagabb magyarja, Péterffy Tamás

Fotó: Youtube/CNBC Television

2023. 03. 14.
Március 1-jei hatállyal Interactive Bank néven jegyezte be a nyilvántartásába az MNB azt a bankot, amit Péterffy Tamás brókercége, a greenwichi székhelyű Interactive Brokers LLc. hoz létre hazánkban.

Arról a Péterffy Tamásról van szó, akit a világ leggazdagabb magyar embereként tartanak számon, és becslések szerint több mint 24 milliárd dolláros összvagyonnal rendelkezik.

Miután az Interactive Bank már kézhez is kapta az alapítási engedélyt, csak a működési engedélyre van szüksége ahhoz, hogy valóban hozzáláthasson a pénzügyi tevékenységhez a magyar piacon is – tudta meg a Portfolio. Erre pedig – a szokásos eljárást és menetrendet figyelembe véve – körülbelül egy év múlva kerülhet sor.

(Portfolio / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!