Az RTL rálicitált az MTVA-ra, hogy megkapja a BL-meccsek közvetítési jogát – a közmédia szerint ezt a mi pénztárcánk bánhatja
Az RTL rálicitált az MTVA-ra, hogy megkapja a BL-meccsek közvetítési jogát – a közmédia szerint ezt a mi pénztárcánk bánhatja

Illusztráció ( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 06. 02.
Az elmúlt közel 10 évben a közmédia ingyen, az ország teljes területén biztosította a legrangosabb európai kupasorozatot, a Bajnokok Ligája mérkőzéseit a csatornáin, ami az MTVA szerint a sugárzási, illetve közvetítési jogok átrendeződésével veszélybe került. Legalábbis ami az ingyenességet illeti.

Európában a közszolgálati médiumok között szinte egyedülálló módon a kereskedelmi társaságok helyett a magyar közmédia biztosította a Bajnokok Ligája mérkőzéseit a nézők számára egészen mostanáig. De mint az MTI az MTVA nyomán közölte: a Bajnokok Ligája 2024-27 közvetítési díját olyan mértékben tornázta fel sajtóértesülések szerint az RTL, amely a közmédia számára már nem teszi lehetővé annak kifizetését.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

„Ugyancsak sajtóértesülések szerint az RTL ajánlata azt jelentheti, hogy számára egy mérkőzés jogdíja 100 millió forintba fog kerülni, melyet tovább növelnek még a közvetítési költségek" - fogalmaz a közlemény.

Majd hozzáteszik: Ha ez igaz, akkor ezt az összeget a magyarországi RTL minden bizonnyal a nézőktől fogja beszedni. A médiaelemzők szerint egyre csökkenő nézettségű RTL az elvesztett piaci pozícióját, nézettségi tendenciáit akarja ezzel javítani.

(MTI / Hetek)

előfizetés

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!