Az éghajlatváltozás kezelésével kapcsolatos együttműködésről tárgyalt Kína, Németország és Franciaország (x)
Az éghajlatváltozás kezelésével kapcsolatos együttműködésről tárgyalt Kína, Németország és Franciaország (x)

Forrás: news.cn

Kína arra törekszik, hogy 2030-ra elérje a szén-dioxid kibocsátás csúcsértékét, és 2060-ig pedig elérje a szén-dioxid semlegességet. Ez azt jelenti, hogy Kína a világ legnagyobb fejlődő országaként a legnagyobb mértékű szén-dioxid kibocsátás csökkentést hajtja végre a legrövidebb idő alatt a világon, fejtette ki Hszi Csin-ping kínai államelnök.

Ez egy PR cikk.

Április 16-án Hszi Csin-ping kínai államelnök videós csúcstalálkozót tartott Emmanuel Macron francia elnökkel és Angela Merkel német kancellárral. A három ország vezetői mélyreható eszmecserét folytattak az éghajlatváltozás kezelésében való együttműködésről, Kína-EU kapcsolatokról, a járvány-visszaszorítási együttműködésről, valamint a főbb nemzetközi és regionális kérdésekről.

Kína mindig is támogatta egy olyan közösség felépítését, amelynek közös jövőképe van az emberiség számára, és hajlandó megerősíteni az együttműködést Franciaországgal és Németországgal az éghajlatváltozás kezelésével kapcsolatban. A szén-dioxid-csúcsot és a szén-dioxid-semlegességet beépítjük az ökológiai civilizáció építésének általános elrendezésébe, és teljes mértékben elősegítjük a zöld és alacsony szén-dioxid-kibocsátású körforgásos gazdaság kialakulását, jelentette ki Hszi Csin-ping. 

Kína úgy határozott, hogy elfogadja a montreali jegyzőkönyv kigali módosítását. Az éghajlatváltozás kezelése az egész emberiség közös célja, és nem képezheti geopolitikai alku tárgyát, sem mentséget más országok elítélésére, illetve a kereskedelmi akadályok képzésére.

Macron elmondta, hogy Franciaország üdvözli Kína bejelentését a szén-dioxid-semlegesség 2060-ig történő elérésére irányuló erőfeszítéseiről. Ez tükrözi Kína nagy elkötelezettségét arra, hogy fontos felelősséget vállaljon. Franciaország hajlandó együttműködni Kínával a Franciaország–Kína és az EU–Kína gazdasági kapcsolatok további fejlődésének előmozdítása érdekében. 

Merkel szerint fontos, hogy Németország, Franciaország és Kína megerősítse az együttműködést az éghajlatváltozás kezelésének kérdésében az éghajlatváltozásra adott nemzetközi válasz szempontjából. Az EU hajlandó megerősíteni a Kínával folytatott politikai kommunikációt és koordinációt. Kína gazdasági növekedésének helyreállítása jó hír a világ számára. A német fél fontosnak tartja azokat a lehetőségeket is, amelyeket Kína 14. ötéves tervének megvalósítása jelent a Németország–Kína és az EU–Kína együttműködésben, és hajlandó elmélyíteni a kölcsönösen előnyös gazdasági és kereskedelmi együttműködést is az országgal.

Összeállította: Dong Xuhui

(A CHINA MEDIA GROUP fizetett cikke)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!