Amerikai legfőbb ügyész: eddig nem találtunk kiterjedt választási csalásra utaló bizonyítékot
Trump jogi csapata szerint nem is volt rendes nyomozás az ügyben
Amerikai legfőbb ügyész: eddig nem találtunk kiterjedt választási csalásra utaló bizonyítékot

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2020. 12. 02.
William Barr, az Egyesült Államok legfőbb ügyésze szerint az Igazságügyi Minisztérium semmilyen bizonyítékot nem talált, ami a széles körű választási csalásra utaló vádakat alátámasztotta volna. Donald Trump elnök jogi csapata szerint sem az általuk összegyűjtött bizonyítékokat nem vizsgálták meg rendesen, sem tanúikat nem hallgatták ki. 

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Barr az Associated Pressnek elmondta, hogy az amerikai ügyészek és az FBI ügynökei minden lehetséges választási csalásra utaló eddigi nyomot megvizsgáltak, de

„máig nem találtak olyan szintű csalást, ami megváltoztatná a választások kimenetelét”.

A legfőbb ügyész hozzátette, azt a vádat sem találták megalapozottnak, hogy szavazógépek valamiképp Biden javára döntötték volna el a választásokat.

Barr különbséget tett azonban az igazságügyi nyomozások és Trump jogi csapata által indított perek között a kulcsfontosságú államokban, hozzátéve, hogy az előbbi nem befolyásolja az utóbbiak kimenetelét. 

“Egyre növekvő tendencia, hogy a büntetőjogi rendszert egy mindent megoldó eszközként akarják használni, és ha valami nem tetszik valakinek, rögtön azt szeretné , ha az Igazságügyi minisztérium jöjjön, és indítson nyomozást”

- nyilatkozta a legfőbb ügyész, megerősítve, hogy a legtöbb csalással kapcsolatos állítás konkrét körülményekhez, személyekhez vagy eljáráshoz kötődik, nem rendszerszintűek, „szavazatok ezreit”, nem millióit érintik csak. 

Trump jogi csapata nem hagyta válasz nélkül Barr megjegyzéseit, nyilatkozatukban kijelentették, hogy az Igazságügyi Minisztérium egyáltalán nem indított megfelelő büntetőjogi nyomozást a választási csalással kapcsolatos vádak kivizsgálására.

“Minden tisztelettel a legfőbb ügyész felé, az Igazságügyi minisztérium eljárása egyáltalán nem hasonlított semmiféle nyomozáshoz.

 Rengeteg bizonyítékot gyűjtöttünk az illegális szavazásról legalább hat államban, amelyeket nem vizsgáltak meg. Több tanúnk is van, akik eskü alatt vallották, hogy látták a választási csalásokkal kapcsolatos bűncselekményeket. Amennyire tudjuk, egyetlen egyiküket sem kérdezte ki az Igazságügyi Minisztérium, illetve nem ellenőrzött egyetlen szavazógépet sem, és nem használta idézési jogkörét az igazság megállapítására. "

Az egyik tanú, Jesse Morgan a USPS futára például azt állította, hogy egy teljes teherautónyi, azaz, mintegy 288 ezer szavazatot szállított Pennsylvaniába a választáskor.

A jogi csapat ígéretet tett arra, hogy továbbra is az igazságot fogja keresni jogi és állami törvényhozási utakon. 

Azóta, hogy az elnök benyújtotta perkereseteit, Arizona, Michigan és Wisconsin államok mind igazolták a választási eredményeket.

Barr a választások után egy héttel engedélyezte a szövetségi ügyészeknek, hogy vizsgálják ki a kellő alappal rendelkező állításokat, szavazási rendellenességeket, melyek beigazolódása potenciálisan befolyásolhatja az adott állam választási eredményeit, azonban a spekulatív, fantáziaszülemény, messzire nyúló vádakkal ne foglalkozzanak.

Az elektorok december 14-én ülnek össze a választások végeredményének hivatalos megállapítása céljából.

(Daily Wire/Hetek)

hetek
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!