„Nincs sajtószabadság, csak sajtó általi elnyomás Amerikában” - mondta Trump első választások utáni interjújában
Az elnök kikelt az "erőteljes, korrupt” média és techóriások ellen
„Nincs sajtószabadság, csak sajtó általi elnyomás Amerikában” - mondta Trump első választások utáni interjújában

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2020. 12. 01.
Donald Trump amerikai elnök a techóriásokat és a média képviselőit kritizálta a súlyos választási csalások eltussolása és a narratíva kontrollja miatt a választások után a Fox Businessnek adott első telefonos interjújában.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Trump először is megköszönte Maria Bartiromo „bátorságát”, amiért a média más képviselőjével ellentétben „mer élő adásban beszélgetni vele”, míg a többi orgánum egyáltalán nem hajlandó beszámolni a „súlyos választási csalásokról”, melynek következtében Joe Biden demokrata elnökjelölt több mint 80 millió szavazathoz jutott. 

Az elnök az idei választáson 74 millió szavazatot, négy évvel ezelőtt pedig közel 63 millió szavazatot szerzett. 

“Ezt a választást elcsalták. Teljes csalás az egész, és folyamatosan igyekeznek eltussolni. Az a gond, hogy amikor bírók elé visszük az ügyet, az emberek nem akarnak ezzel foglalkozni, a média pedig nem akar erről tudósítani.”

-    jelentette ki Trump. 

Az elnök a Twitter és a Facebook ellen is kikelt, amiért a New York Post Hunter Biden-botránnyal kapcsolatos cikkének posztját cenzúrázták, ez pedig mélységesen sérti a sajtószabadságot.

“Nincs sajtószabadság ebben az országban. A sajtó általi elnyomás van. Elnyomnak. Nem lehet botrányt kirobbantani, ha senki nem számol be róla.”

Trump azt is megerősítette, hogy fontosnak tartaná annak a határozatnak a visszavonását, mely mentesíti a közösségi média oldalakat felhasználóik által megosztott tartalmak miatti felelősségrevonás alól.

“A média és a techóriások rendkívül erőteljesek és rendkívül korruptak.”

A törvény az elnök szerint kifejezetten az ő „korrupciójuk, hallgatásuk és elnyomásuk” védelmére lett kitalálva.

“Vegyük például ezt a beszélgetést, amit most folytatunk, Ha csak egy kicsit hibázunk, ön vagy én rosszul mondunk egy szót, abból azonnal hír lesz, Hunter Bidenről mégsem hajlandóak beszélni. Soha nem említették, amíg el nem lopott több millió dollárt, ha pedig őket említi az ember, el is távolítják a felületükről.”

Trump emellett kiemelte érdemeit azzal kapcsolatban, hogy két Covid-19 vakcina heteken belül használatba kerülhet, majd hozzátette, erről persze nem beszélnek az emberek, és azt fogják mondani, hogy Biden érdeme az egész. 

Az elnök jogi csapata eddig több, mint harminc választási csalással kapcsolatos pert veszített el a CBN információi szerint.

Wisconsin államban a Trump kampány által kért újraszámlálás ismét Biden győzelmet mutat, Pennsylvaniában a fellebbviteli bíróság elutasította a választási eredmények elfogadása ellen irányuló kérelmet, az állam legfelsőbb bírósága pedig elutasította a kérelmet, hogy a levélszavazatokat kidobják.

Az elnök ígéretet tett arra, hogy ha az elektorok Bident választják meg, akkor elhagyja hivatalát, de még mindig reménykedik a jogi győzelmekben. A kérdésre, hogy maradt-e esély a győzelemre, Trump így felelt:

"az ország érdekében nagyon remélem. Bátor bírók és bátor törvényhozás kell ehhez."

Az elektorok két hét múlva, december 14-én gyűlnek össze, hogy végleg eldöntsék az amerikai választások eredményeit.

(Fox Business/CBN/Hetek)

hetek
Előfizetői nyereményakció


 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!