Állást keresel Nagykanizsán? Nézz körül a rendezvényeken!

2020. 07. 07.
A vírusválság utáni világban nehéz állást találni Nagykanizsán is, de van egy tippünk. Akár alkalmi vagy ideiglenes munkát keresel, akár hosszabb távon gondolkodsz, az újjáéledő rendezvények remek alkalmat nyújthatnak! (x)
Rendezvényekhez kapcsolódóan rengeteg új állás nyílik Nagykanizsán is minden évben.
Rendezvényekhez kapcsolódóan rengeteg új állás nyílik Nagykanizsán is minden évben.

Országszerte kihívást jelenthet most, ha új munkát kell találnod. A vírusválság nem kímélte a cégeket, és sok ember került az utcára, vagy éppen a vállalkozás kényszerült végleg bezárni. Ebben a helyzetben elég nehéz állásajánlatot kapni, főleg azonnali kezdéssel. Nagykanizsa sem kivétel sajnos ez alól a probléma alól, hiszen az itt aktív iparágakat is erős ütés érte az elmúlt néhány hónapban. Erre a nehéz helyzetre jelenthetnek megoldást az újjáéledő rendezvények, amikhez kapcsolódóan rengeteg új állás Nagykanizsán is születik majd az elkövetkező néhány hétben.

Milyen állások kapcsolódhatnak rendezvényekhez?

Azt gondolhatnád, hogy a rendezvényekhez kapcsolódóan csak pultos, takarító vagy szórólapos feladatok vannak, de mi sem lehet ennél távolabb az igazságtól!

Egy rendezvény szervezéséhez kapcsolódóan lehet projektmanagement, adminisztráció, marketing vagy akár kommunikáció területén is számtalan pozíció. A lebonyolításhoz kapcsolódóan pedig számtalan alkalmi és ideiglenes állás nyílik meg a biztonsági őr pozíciótól a pultos álláson keresztül a takarításig vagy akár támogató személyzeti feladatokig.

Hogyan kapj állást egy rendezvényen?

Mindenekelőtt nézz körül, hogy milyen rendezvények kerülnek megrendezésre idén. Lehetnek nagy változások, mert a koronavírus alaposan megkavarta a naptári időpontokat. Légy alapos és kutass egy kicsit. Vannak remek összefoglaló és programajánló portálok, ahol egy helyen tájékozódhatsz a legtöbb rendezvényről.

A programajánló portálok egy helyen sorolják fel a régióban szervezett összes rendezvényt.
A programajánló portálok egy helyen sorolják fel a régióban szervezett összes rendezvényt.

Ha megvan a rövid listád, nézz utána, hogy kik a szervezők. Nem számít, ha nem hirdetik meg az állást, jó eséllyel találsz valami használhatót egy-két rendezvény háza tája körül. Ne add fel, ha az első nem sikerül, légy kitartó!

Készíts egy ütős önéletrajzot, amit mindig át tudsz alakítani, arra az állásra, amit éppen megpályázol. Írj egy alap önéletrajzot, amiben szerepel minden tapasztalatod és képzettséged. Az elején legyen egy rövid szekció, amiben mindig összefoglalod az aktuálisan legfontosabb információkat és kiemeled, hogy miért lennél remek választás az adott pozícióra. Mikor beadod a jelentkezésedet, mindig úgy alakítsd át (töröld, vagy bővítsd ki), hogy a legjobban passzoljon az álláshoz, amit szeretnél megkapni.

Lehet, hogy egy ideiglenes állás nem álmaid munkája, de kezdésnek jó lehet és soha nem tudhatod, hogy lesz-e belőle valami komolyabb.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!