Abortusz-recepteket osztogatnak az USA-ban anarchista biohackerek
Abortusz-recepteket osztogatnak az USA-ban anarchista biohackerek

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 07. 25.
Terhességmegszakító tabletták receptjét tartalmazó kártyákat osztogatott egy biohacker egy amerikai konferencián. A kártyák egy QR-kódot is tartalmaztak, melyen az abortuszt elkövetni akaró nők a használati útmutatót is megtalálhatták az otthon elkészített gyógyszer használatához.

Michael Laufer anarchista biohacker társaival együtt évek óta azzal foglalkozik, hogy videókban mutatja meg a követői számára, hogy hogyan tudnak otthon egyedül illegálisan gyógyszereket előállítani.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az amerikai legfelsőbb bíróság érvénytelenítette a Roe kontra Wade döntést, és ezzel lehetővé tette a tagállamok számára, hogy saját hatáskörben döntsenek arról, hogy korlátozzák-e az abortuszt.

Laufer a bíróság döntése miatt határozott úgy, hogy elkészíti a kártyákat, melyeken a terhességmegszakításra alkalmas misoprostol tabletták “receptje” található. A kártyákon lévő QR-kód segítségével letölthető leírás nemcsak a gyógyszer alkalmazási módját tartalmazza, hanem a lehetséges mellékhatásokat és komplikációkat is.

“Áttörést értünk el” - mondta Laufer a kártya-módszerről.

A férfi szerint a módszer előnye az, hogy bárki számára elérhetővé válik az abortusz, csak egy postaláda kell hozzá, és a kártyákat könnyen lehet osztogatni közterületeken és iskolákban is.

Mindössze két és fél kiló [tabletta KELLENE]
ÉVENTE, és AKKOR jutna minden egyes nem
kívánt terhességre BELŐLE Amerikában”

- mondta a férfi.

(VICE / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!