A budapesti ingatlanpiacon egyre nagyobb tér nyílik az alkuknak, akár 10-15 százalékot is nyerhetnek a vevők
A budapesti ingatlanpiacon egyre nagyobb tér nyílik az alkuknak, akár 10-15 százalékot is nyerhetnek a vevők

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2023. 03. 16.
Az egyre nagyobb alkuk miatt jó vételek is elérhetők a 30 millió alatti kategóriában a budapesti ingatlanpiacon - állapította meg közleményében a Balla Ingatlan ingatlanközvetítő hálózat.

A cég saját adatai alapján azt írta, hogy 30 millió forint jelenleg szerény összeg a budapesti ingatlanpiacon, ez alatt elvétve lehet "normális" ingatlanokat találni, de az alkuk egyre inkább tágítják a jó vétel lehetőségét.

A hirdetési árakból akár 10-15 százalékos alku is elérhető az ingatlanok vételekor, így pedig már a másfél szobás panelek eladási ára is megközelíti a 30 milliós határt - tették hozzá.

  • A XIV. és XVI. kerületben alapvetően egyszobás, olykor másfél szobás lakások találhatók 30 millió forintért, de ezek alapvetően "kompromisszumos" lakások.
  • A VI., VII., VIII. és IX. kerületekben általában 35 négyzetméteres alapterületig esnek ebbe a kategóriába az eladó ingatlanok.
  • A pesti külső kerületekben, például a XVIII. kerületben a panellakásoknál a garzonok tartoznak a 30 millió forint alatti kategóriába.

A 30 millió alatti kategóriába tartoznak még a házrészek is, melyek alapterülete 30-45 négyzetméter között változik. Ezek egy, de legfeljebb kétszobás ingatlanok. Az udvari többlakásos társasházi lakások közül viszont állapotukat tekintve ezért az árért akár már felújított is kapható.

Dél-Budán a legolcsóbbak a lakások, a külső részeken, mint Nagytétény és Óhegy, ahol akár kétszobás házrészek is kaphatók 30 millió alatti összegért. Ezen ingatlanok jellemzője, hogy közös udvaros, többlakásos házakban találhatók, jellemzően 30-50 négyzetméteresek és felújítandó állapotúak.

Ugyanakkor 30 millió forintból a rosszabb állapotú garzonlakások közül is csak ritkán lehet kifogni a belsőbb részeken - írták.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!