(+18) Drámai felvétel: kőlavinát videóztak Indiában, kilenc turista halt meg egy elsodort járműben
(+18) Drámai felvétel: kőlavinát videóztak Indiában, kilenc turista halt meg egy elsodort járműben

Forrás: Twitter/Pradeep Sangwan

2021. 07. 30.
Körbejárta a világsajtót egy felvétel, amelyen az látható, hogy az indiai Sangla-völgyben a hegyről egyszer csak megindul egy kőlavina. A fedezék alá behúzódó helyiek kiabálva próbálták meg figyelmeztetni a hegy lábánál tartózkodókat a veszélyre. A természeti jelenség egy turistabuszt is elsodort, amelyben 9 ember lelte halálát. 

A felvételen az látható, hogy óriási sziklák gurulnak le a hegyről, a videó egy pontján még a folyó felett áthidaló hidat is kettétöri az egyik nagyobb kődarab. A földcsuszamlást, sziklaomlást egy környezetvédő videózta le és töltötte fel a Twitterre. 

 

A tartomány főtitkára, Anil Khachi arról tájékoztatott, hogy összesen 9 ember halt meg a csúszamlásban, mindannyian turisták voltak. Épp egy járműben tartózkodtak, amikor egy szikla nekik csapódott. 

A közeli kórházba több sebesültet is elszállítottak. A tragédia kapcsán Narendra Modi miniszterelnök együttérzését és részvétét fejezte ki. 

A közelmúltban tapasztalható rendkívüli időjárási katasztrófák Indiát sem hagyták érintetlenül. Az ország számos területét súlyos áradások sújtották, a csapásokban több mint 150-en lelték halálukat. 

Korábbi cikkeinkben részletesen is írtunk a németországi, belgiumi, hollandiai áradásokról, de hasonló csapások sújtották Kína több területét is. 

(Independent)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!