10 éves Gera Liverpoolnak lőtt bombagólja - VIDEÓ
2012. augusztus 18-án szerezte pályafutása egyik legszebb találatát a korábbi magyar válogatott támadó
10 éves Gera Liverpoolnak lőtt bombagólja - VIDEÓ

Forrás: Youtube / BBC

2022. 08. 18.
Az akkoriban még a West Bromwich Albion színeiben játszó, akkor 33 éves futballista  máig emlékezetes módon lőtte ki a  Liverpool kapujának jobb felső sarkát. A WBA a Premier League nyitófordulójában a Liverpool csapatát fogadta és nagy meglepetésre 3-0 val küldték haza a vörösöket.

A napra pontosan tíz évvel ezelőtti találkozón az első gólt a magyar középpályás szerezte egy irgalmatlan erejű lövése után. Történt ugyanis, hogy a mérkőzés 43. percében egy hazai szöglet után Gera elé pattant a labda, amelyet mellel átvett, és egy pattanás után elképesztő erővel lőtte a játékszert a jobb felső sarokba. A liverpooliak akkori kapusa, Pepe Reina hiába repült, esélye sem volt a magyar válogatott játékos bombáját hárítani. 

Külön pikantériája Gera Zoltán góljának, hogy a magyar játékos az előző szezon nagy részét kihagyni kényszerült keresztszalag-szakadás miatt.

Érdekesség, hogy a mérkőzést végül 3–0-ra nyerte a WBA, és az idény végeztével a tabellán a nyolcadik helyen végzett, pont a Liverpool mögött. 

A gólja ellenére rajta röhögtek a csapattársai a félidőben

„Majdnem egy évet hagytam ki a West Brom-Liverpool mérkőzés előtt, ez volt az első bajnokim a keresztszalag-szakadás után.

A meccsről nincsenek túl jó emlékeim a gólon kívül, mert azért látszott rajtam a hosszú kihagyás, a félidőben voltak még gondjaim, emlékszem rá, hogy röhögtek rajtam a többiek és az edzőnk is, mert nagyon fáradt voltam, fetrengtem az öltözőben” 

– emlékezett vissza Gera Zoltán a DIGI Sport híradójának.

(hetek/ DIGI Sport)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!