hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Piac, állam, elosztás
Milyen a magyar pártok gazdaság-politikája?

2019. 02. 07.
Nincs olyan ember, aki ne szeretne jó anyagi körülmények között élni. De mit tehet ezért az egyén, az állam vagy a piac? Mit jelent a jobb- és baloldal gazdasági értelemben?

asonlóan a kulturális-ideológia kérdésekhez, a gazdaságpolitika sem egypólusú. De a kormány által követett gazdasági elveket is megérzi a lakosság a bőrén csakúgy, mint például a sajtó- és szólásszabadsághoz való viszonyt.

Ehhez képest a rendszerváltás utáni Magyarországon nem alakult ki markáns különbség a pártok gazdaságpolitikáját illetően. Az eddigi kormányok (legyen szó akár bal-, akár jobboldaliakról) a piacpárti álláspontot tették magukévá, ami kissé kisarkítva annyit tesz, hogy a szabad piacon kívül minden berendezkedést diktatórikusnak tartanak.

Jobb és bal

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!