hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A sikernek nem titka van, hanem ára
Az Új Nemzedék Központ kommunikációs igazgatója a fiatalok előtt álló kihívásokról

2016. 07. 21.
A mai fiatal generáció nem lázadó, nem akarja megváltoztatni azt a közeget, amiben él: ha nem tetszik neki valami, egyszerűen továbbáll – mondja az Új Nemzedék Központ kommunikációs igazgatója. Poór Csabával a fesztiválkultúráról és a fiatalok egzisztenciateremtési lehetőségeiről beszélgettünk.

Tavaly a kormány félmilliárd forinttal támogatta a hazai fesztiválokat, köztük a Balaton Soundot is. Nincs abban ellentmondás, hogy a magát konzervatív-kereszténynek mondó politikai oldal olyan rendezvényeket dotál, amelyek enyhén szólva nincsenek összhangban ezzel az értékrenddel?

– Nem tisztem kommentálni, hogy a kormány milyen rendezvényeket támogat. A közösségi élményszerzésre szerintem szükség van – és ennek Woodstock óta az egyik legnépszerűbb formája a fesztiválozás. Más kérdés, hogy az ilyen együttléteken a fiatalok számára mintha már nem az élményszerzés lenne a cél, hanem a túlélés.

Az sem mellékes, hogy mit értünk élmény alatt. Bőven lehet hallani olyan beszámolókat a fesztiválozóktól, hogy fél óra alatt pad alá itta magát valaki, rekordszámú szexuális kapcsolata volt egy hét alatt, vagy kipróbált valamilyen drogot. Világnézettől függetlenül ezek aligha jelentenek kikapcsolódást…

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!