hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bajban az Index és az FHB tulajdonosa
Össztűz Spéderre

2016. 06. 09.
A magyar bankrendszerben és a magyar online médiában is komoly változást hozhatnak a Spéder Zoltán körüli viharok. A TV2 Rejtőzködő milliárdosok című sorozata és a Lokál című ingyenes lap a pénzüket a takarék­szövet­kezetekben tartók megtakarításait veszélyeztető gonosz bankárként mutatták be olvasóiknak az Index és az FHB tulajdonosát, akinek feltérképezték magánéletét (amely a riport szerint kudarcos), vezetési stílusát (amely viszont ordibálós) és hétköznapi öltözködését (ez viszont nyárias).

A hosszú időn át Fidesz-közeliként számon tartott üzletember, Csányi Sándor egykori jobbkeze 2007-ben távozott az OTP-től, és 2008-ban lett az FHB Jelzálogbank igazgatóságának elnöke, de valószínűsíthetően már pályafutása FHB-s szakaszának kezdete előtt az Index valódi tulajdonosa volt.

Amikor Spéder tényleg „rejtőzködött”

Az Indexnél – mint arról a portál egyik alapítója, ma a Mandiner kiadójának ügyvezetőjeként is ismert Gerényi Gábor online olvasható visszaemlékezései pontosan beszámolnak – 2005 elején jelent meg tulajdonosként Nobilis Kristóf, előbb 49, majd 100 százalékos tulajdonosként. Elsőként a Manager Magazinban jelent meg az a hír, amely szerint Nobilis tulajdonszerzése mögött az akkor még az OTP-ben dolgozó Spéder állna, akit 2006-2007-ben már az Index munkatársai is a legfőbb tulajdonosként tartottak számon, majd 2008 végén első ízben megjelent az Index évzáró partiján is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!