hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bevándorlók a déli határnál

2016. 02. 18.
A jelek szerint az idén újabb migrációs hullámra lehet számítani a déli határon. A helyzet egyelőre nem drámai, de kedden kéttucatnyian ledöntötték a kerítést Röszkénél.

Az elmúlt hónapok legnagyobb, bevándorlókból álló csoportját fogták el kedd délelőtt Röszkénél. Egyszerre 24, magát pakisztáni, indiai, illetve nepáli állampolgárnak valló fiatal férfi lépett illegálisan magyar területre – jelentette a helyszínről az MTI. Az érintettek a kerítés előtti drótakadályt ledöntötték, az oszlopokra kifeszített acélhálón pedig csípőfogóval lyukat vágtak. A Délmagyar értesülései szerint januárban 770-en mászták meg a határt védő kerítést a rendőrség adatai szerint. A helyi napilap hozzáteszi: három éve ilyenkor egy hónap alatt mindössze 600 határsértőt fogtak el, pedig akkor még az érkezőknek nem kellett a kerítéssel megküzdeniük.

Az elmúlt három hétben az ügyészség 179 migráns bíróság elé állítását kezdeményezte. Közülük ötvenketten koszovói, huszonhárman albán, tizennyolcan török, tizenheten pakisztáni, tizennégyen bangladesi, tizenhárman marokkói, tizenketten iráni állampolgárnak vallották magukat. Volt aki szomáliai, szerb, kubai, palesztin, iraki, haiti, szenegáli, kongói, afgán, algériai, eritreai vagy gambiai személyi adatokat közölt.

A Készenléti Rendőrség parancsnoka az állami tévének azt mondta: nőtt az illegálisan Magyarországon átutazó migránsok száma. Balogh János szerint ennek az az oka, hogy a bejáratott útvonalon lévő országok szigorítottak a beléptetésen.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!