hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Fidesz mumusai: oktatás, egészségügy – és Simicska Lajos

2016. 02. 25.
Annak ellenére optimista a hangulat a Fideszben, hogy a régen látott nagyságú tömeg tiltakozik az Orbán-kormány oktatáspolitikája ellen és az egészségügy problémái is egyre súlyosabbak. A pártban remélik, hogy Palkovics László békét hoz a közoktatásba, az egészségügyre pedig jövőre 150-170 milliárd forintos többletforrást szánnak. Attól egyelőre nem tartanak, hogy az ellenzék jelentősen profitálni tud majd az elégedetlenségből.

A Fidesz 2010-es kétharmados győzelmé-hez az egészségügy, az oktatás és a korrupció témaköre is jelentősen hozzájárult. Orbán Viktor a baloldal legyőzéséhez szükséges többséget 2008-ban a „szociális népszavazással” szerezte meg, amely az egészségügy és az oktatás témájáról szólt (a három kérdés a vizitdíj, a tandíj, illetve a kórházi napidíj megszüntetésére irányult). 2009/10-ben ehhez társult a baloldali politikusokhoz köthető korrupciógyanús ügyek tömege, ami döntő szerepet játszott a Fidesz elsöprő győzelmében, noha azóta gyakorlatilag egyetlen komoly baloldali politikust sem sikerült súlyos büntetéssel sújtani.

Kétszer nem léphetsz  ugyanabba a folyóba?

Ehhez képest hat év elteltével, idén év elején – a politikai napirendről időlegesen lekerülő migráció helyett – három slágertéma uralta a közéletet, az oktatás, az egészségügy, valamint a Fidesz holdudvarához tartozó személyiségek korrupciógyanús ügyei.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!