hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hír- és dezinformáció-cunami Magyarország körül
Hazugságok és mozgatórugók

2015. 09. 24.
Magyarországon botokkal terelik a megszámozott migránsokat. Pokollá teszik a többségükben magasan képzett, életüket féltő, éhező menekültek életét. A magyarok idegenellenesek, szögesdrótjuk Hitlert idézi. – A migránsválság magyar kezelése kapcsán megjelent torz hírek terjesztésébe az európai politikai elit egy része is bekapcsolódott, miközben a magyar hatóságok képviseletében Bakondi György ugyancsak össze-vissza beszélt több kérdésben.

Az elmúlt héten a magyar kormány, pontosabban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fél Európának beszólt: nagyköveteket rendelt be, miniszterelnököket cáfolt, sőt, az ENSZ főtitkárát is helyre tette. A heves diplomáciai reakcióknak ezúttal volt is alapja: súlyos hazugságok egész sora hangzott el néhány nap alatt.

A világsajtó egy része hetek óta egyoldalúan számol be a magyarországi helyzetről: amint arról a Hetek is írt, a balliberális orgánumok – leegyszerűsítve – a Magyarországra érkezettekkel részvéttelenül, sőt kegyetlenül bánó hatóságokról tudósítanak, miközben, legalábbis szeptember 15-e előtt, a migránsokat segítő civilek is elismerték: a rendőrség messze az elvárhatónál türelmesebben járt el menekült- és migránsügyben.

Ám a röszkei összecsapás óta a Magyarországgal szembeni vádak komoly világpolitikai tényezők részéről is megfogalmazódtak. A sort az osztrák kancellár, Werner Faymann nyitotta, aki szeptember 12-én „Kvóta nélkül nem megy” című interjújában azt mondta, Orbán Viktor felelőtlenül cselekszik, amikor mindenkit gazdasági menekültnek nyilvánít, és „tudatosan az elrettentés politikáját alkalmazza”, az pedig kontinensünk

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!