hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tarlós lenne a magyar Ciprasz?
Évek óta tart a főpolgármester és Lázár János háborúja

2015. 07. 16.
Az utóbbi idők végtelenített show-műsorává vált Lázár János és Tarlós István üzengetése. Szinte nem telik el hét, amikor ne szólna be egymásnak a Fidesz két meghatározó politikusa, ám a múlt héten a konfliktus új szintre került. Lázár és Tarlós nyílt színen becsmérelte egymást, ennek során a főpolgármester részéről a miniszter értelmi képessége, illetve politikai teljesítménye is szóba került.

„Tarlós István rendszeresen hülyéz le politikusokat, ebbe a táborba kerültem én is… a nyilatkozatait tisztelettel veszem, nem tudok változtatni a szellemiségemen, apámhoz és anyámhoz tudom irányítani a főpolgármestert” – ezt Lázár János mondta Tarlós Istvánról a múlt csütörtöki Kormányinfón.

„Egyszer valamikor berepült a Parlamentbe Rapcsák András esernyőjén, mint a csudálatos Mary Poppins, és az utóbbi egy évben eléggé próbára teszi a képességeit az a feladattömeg, amit a nálánál jóval nagyobb szellemi kapacitású miniszterelnök kiszignált rá” – ezt pedig a főpolgármester nyilatkozta néhány nappal korábban az Origónak a Miniszterelnökséget vezető miniszterről. Az utóbbi hetekben szinte már hozzászokott a közélet iránt érdeklődő nagyérdemű, hogy a két vezető kormánypárti politikus a készséges sajtón keresztül újra és újra ilyen nyilatkozatokkal szórakoztatja őket.

A Tarlós és Lázár közötti üzengetés nem az utóbbi hetekben lángolt fel, hanem egy éve, amikor Magyarország benyújtotta az Európai Bizottságnak a következő hétéves uniós ciklusban tervezett beruházások listáját. Ekkor derült ki, hogy Lázár János az összes budapesti közlekedésfejlesztési beruházást törölné, arra hivatkozva, hogy a budapesti régió fejlettsége miatt ide sokkal kevesebb pénz jut. Érvelése szerint Magyarország sokkal hatékonyabban pályázhatna az elmaradottabb vidéki régiók fejlesztésére. A két politikus vitája azonban még csak nem is tavaly, hanem évekkel korábban kezdődött.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!