hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az a csoda, hogy csodálkozunk rajta
Hazai szakértők vitája a bevándorlásról

2015. 07. 12.
„Hadd döntsük el európaiakként, hogy kellenek-e nekünk migránsok, vagy hogy hogyan tudjuk őket integrálni – a válaszom az, hogy sehogy” – mondta Nógrádi György a Külügyi és Külgazdasági Intézet múlt heti, Európa válaszai a migrációra – megoldás lehet-e a határok lezárása? című kerekasztal-beszélgetésén. Ezzel szemben Tálas Péter a bevándorlással orvosolná az európai demográfiai krízist.

Teltház előtt zajlott Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója, Nagy Boldizsár nemzetközi jogász, a Közép-európai Egyetem (CEU) tanára és Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, a  Budapesti Corvinus Egyetem oktatójának vitája az európai bevándorlásról. Kiemelt szerepet kapott a szerb–magyar határra tervezett kerítés ügye.

Az iskolarendszer a felelős?

Tálas Péter megdöbbenését fejezte ki, hogy az észak-afrikai és közel-keleti viszonyokat ismerve Európa még mindig meg tudott lepődni a jelenlegi bevándorlási helyzet beálltán. „Az a csoda, hogy csodálkozunk rajta” – jegyezte meg. A kerítést látszatmegoldásnak tartja, és szerinte Európának sokkal aktívabb szerepet kellene vállalnia a szomszédos régiók problémájának megoldásában. A fogyó európai népességet egyedül a bevándorlással látja pótolhatónak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!