hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Fidesz a tapolcai vereség után
Sokk után, terápia előtt

2015. 04. 16.
Szervezeti kiürülés, az egyelőre meglehetősen döcögős média-átalakítás, valamint a pártvezetés körüli morális deficit – erre vezették vissza a Hetek fideszes forrásai az október óta tartó, és a párt jelöltjének tapolcai vereségéhez vezető folyamatokat.

Vasárnap a Jobbik megszerezte első egyéni mandátumát az Országgyűlésben, miután Rig Lajos, a párt jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a tapolcai időközi képviselőválasztáson. Bár lapzártánkkor az eredmény nem végleges, mert annak a tapolcai szavazókörnek az összeszámlálása, ahová a külképviseleti voksokat várják, még hátravan, a Rig és a fideszes Fenyvesi Zoltán támogatottsága közötti különbség az itt leadott voksok megszámolása után minden bizonnyal nőni és nem csökkenni fog, lévén hogy konkrétan Rig lakóhelyének szavazóköréről van szó. Ráadásul Tapolca városának többi szavazókörében sem sok babér termett a Fidesz és a baloldal számára: a Jobbik elvitte a városbeli szavazók 56 százalékának voksát ezen a vasárnapon.

A Hetek a választás előtt már beszámolt róla (Elhozza-e Tapolca a centrális erőtér végét?, Hetek, 2015. április 10.), hogy tavaly áprilisban a fideszes Lasztovicza Jenő ötödik alkalommal szerzett egyéni mandátumot ebben a kerületben. Az idén januárban elhunyt Lasztovicza 18 és fél ezer szavazatot kapott, az összes leadott voks több, mint 43 százalékát. Ekkor a második a baloldali Horváth József lett 11 700 szavazattal, ami 27,3 százalékot jelentett, a harmadik pedig a jobbikos Dobó Zoltán, aki 10 ezer szavazattal 23,5 százalékot ért el.

A Fidesz október óta tartó vesszőfutásának talán legfájóbb pofonját kapta vasárnap, amikor a jobbikos Rig Lajos a jelenlegi adatok alapján 10 354 szavazatot szerezve 35,3 százalékos eredményt ért el a körzetben, miközben a fideszes Fenyvesi Zoltán (a lapzártakor érvényes állás szerint) 10 093 szavazatot kapott (34,38 százalék).

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!