hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vasárnapi zárva tartás
Önnek megmarad a munkája?

2015. 03. 12.
E héten lesz az első, úgynevezett szabad vasárnap Magyarországon. Azaz most először nem nyitnak ki a 200 négyzetméternél nagyobb üzletek, és az ennél kisebb boltokban is csak a tulajdonos és közvetlen hozzátartozója dolgozhat vasárnaponként. Összeállításunkban pécsi, miskolci és békési üzlettulajdonosokat, alkalmazottakat és bevásárlóközpontok vezetőit kérdeztük arról, hogy milyen következményekkel járhat rájuk nézve a kötelező zárva tartás.

Miskolcon a nagyobb hipermarketek zömmel a város szélére települtek, s ezek épületében, illetve környékükön megjelentek az ilyen-olyan üzletsorok, bevásárlóközpontok. Így a vasárnapi zárva tartás hatványozottan érinti ezeket a területeket.

Az egyik ilyen hipermarket részmunkaidős pénztárosát arról kérdeztük, tart-e elbocsátástól a vasárnapi kényszerpihenő miatt. Ő úgy tudja, a pénztársoron dolgozók közül nem küldenek el senkit, ráadásul mivel ő csak hét közben dolgozik, őt (sem munkarendjét, sem nettó ötvenezres fizetését) nem is érinti a zárva tartás. 

Nyitva lehetnének, de minek

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!