hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lesz világosság?
Nyomoznak a Tiborcz-cég és egy belvárosi gigaprojekt ügyében

2015. 03. 12.
Két, a mai Magyarországon meglepő nyomozás is indult a napokban: a fideszes vezetésű Belváros 15 milliárdos beruházását az EU csalás elleni hivatalának jelentése után kezdték vizsgálni a magyar hatóságok, míg a miniszterelnök vejéhez kapcsolódó cég ügyében az LMP feljelentése kapcsán kezdődött eljárás.  

„A Fővárosi Főügyészség feljelentésként értékelte az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a Budapest Szíve programra vonatkozó jelentését, és annak alapján a főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el” – közölte a Hetek megkeresésére a Fővárosi Főügyészség. Azt követően kerestük meg a hatóságot, hogy a Népszava megírta: a 15 milliárd forintos Budapest Szíve (BSZ) program kapcsán az OLAF visszaéléseket állapított meg. 

A három projektből álló BSZ keretében készült el a Belváros Főutcájának elkeresztelt sétálóutca-tengely. Megújult a Március 15. tér és környéke, felújították a Károly körutat, és átépítették a Petőfi Sándor utcát, illetve a Károlyi Mihály utcát. Az OLAF azért illetékes az ügyben, mert a beruházás jelentős része európai uniós támogatásból valósult meg.

A hivatal azt kifogásolta, hogy a 2009-ben kiírt közbeszerzési eljárás során egyetlen induló volt, s így a két pályázati kiíró, az V. kerület, illetve a főváros végül versenytárs hiányában elfogadta a pályázati árnál 10-15 százalékkal magasabb ajánlatot.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!