hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hecckampány, horrorfilm, nemzetrablás - interjú Kósa Lajossal

2013. 03. 21.
Marie Antoinette és Kurt Waldheim elleni hecckampányhoz hasonlítja  Kósa Lajos az alaptörvény negyedik módosítását ért nemzetközi és hazai kritikákat. A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint „bevádoltak minket, hogy a magyar alkotmány az európai joggal ütközik, de senki semmit sem bizonyított. Ilyen volt a médiatörvény elleni hisztéria is. A Cápa 4. után jött a Cápa 5.”

Nyugatbarát politikusként nem jelentett Önnek lelki gyötrelmet elfogadni az alaptörvény negyedik módosítását úgy, hogy közben európai és amerikai szereplők, illetve hazai civil szervezetek tiltakoztak ellene?

– Nem. Előremutató és jó alkotmánya van az országnak, ami ellen egy tényeket figyelmen kívül hagyó, tudatos hecckampány zajlott. Mindez azért történik, hogy a magyar kormány moz­gásterét így igyekezzenek csökkenteni. Senki egyetlen konkrét kifogást sem emelt, csak általánosságban ekézték az alkotmányt. Ködevés történt, semmi más.

Sólyom László volt államfő, az Alkotmánybíróság első elnöke hosszú cikkben marasztalta el a módosítást. Megvették őt az „idegenek”?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!