hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magyar neonácik Auschwitzban

2011. 10. 20.
Október 16-án egy körülbelül ötven-hatvan fős magyar csoport jelent meg Auschwitzban, az egykori náci megsemmisítőtábor területén, ahol napjainkban múzeum és emlékhely működik. A társaság tagjai közül sokan gárdista egyenruhát viseltek, többüknél volt Árpád-sávos zászló, és akadt, akinek nyakában horogkeresztes sál lógott. A kompánia viselkedéséből kiderült: hősi emlékműként tekintenek Auschwitz-Birkenaura - írta az atv.hu a történtek egyik szemtanújának beszámolója alapján.

Október 16-án egy négytagú magyar család látogatott el Auschwitzba, hogy megtekintsék az egykori náci megsemmisítőtábor területén működő múzeumot és emlékhelyet, és megemlékezzenek elhurcolt, megkínzott, megölt családtagjaikról. A belépőjegyek mellé magyar nyelvű idegenvezetést is kértek. - Az idegenvezető jelezte, hogy „egy nem túl szimpatikus" magyar csoport fog csatlakozni családunkhoz - tájékoztatta az atv.hu-t a családfő. Mint kiderült, a csoport egy komplett busznyi emberből, mintegy 50-60 főből állt.

A szemtanú szerint a társaság tagjai nevetgélve, alpári megjegyzéseket téve, náci karlendítéssel pózolva fényképeztették magukat az Arbeit macht frei - A munka szabaddá tesz - felirat alatt. Amikor az idegenvezető a Soában elgázosítottak számát említette, a hátul állók közül néhányan kevesellték a számot: „Többet kellett volna!" - szóltak közbe.

A férfi - aki feleségével és lányaival volt jelen - másnap este mindezt megírta az Auschwitz-Birkenau Múzeumnak, de választ egyelőre nem kapott. Mindenesetre a férfi által elmondottakat a felesége is megerősítette.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!