hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megbukott Matolcsy gazdaságpolitikája
– mondja Mellár Tamás közgazdász

2011. 09. 08.
Azok a tényezők, melyeket a magyar kormány növekedési tényezőknek tartott, nem voltak képesek dinamizálni a gazdaságot. Egy olyan gazdaságot, mint a magyar, amely nagyon komoly strukturális válságokkal küzd, pusztán egy adócsökkentéssel nem lehet dinamizálni.

A napokban a Magyar Nemzetben írt cikkében azt állította, hogy a Matolcsy-féle gazdaságpolitika megbukott. Van annak üzenete, hogy ez a cikk a Fideszhez közel álló napilapban jelenhetett meg?

- Én törekedtem rá, hogy jelenjen meg a Magyar Nemzetben, mert fel akartam hívni a figyelmet, hogy olyan helyzet alakult ki, amiben nagyon gyorsan cselekednie kellene a kormánynak: nagyon rossz irányba megyünk, a lehetőségek egyre szűkösebbek lesznek, és ha tovább késlekedünk, nem marad más, csak az a „húzd meg, ereszd meg" pálya, amit már 40 éve kóstolgatunk, és ami sehová nem vezet.

Az üzenetértékkel kapcsolatban arra gondoltam, hogy vajon miért járult hozzá a kormányközeli Magyar Nemzet főszerkesztője az igen kritikus cikk megjelenéséhez?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!