hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Morvai már nem tényező a Jobbikban
Oda a szerelem

2011. 07. 14.
A Jobbik jelöltjeként EP-mandátumot szerzett Morvai Krisztina egy olyan európai pártszövetséghez csatlakozott, amely magát a Jobbikot szélsőséges volta miatt nem veszi fel soraiba. Ezzel a hírrel indult a párttal kapcsolatos legújabb találgatássorozat, noha információink szerint a törésvonal nem Morvai és a Jobbik között húzódik.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője, Heinz Christian Strache nem kíván együttműködni a szélsőjobboldali magyar Jobbikkal, ezért nagyra értékeli, hogy Morvai Krisztina, aki belépett az FPÖ által alapított jobboldali Európai Szövetség a Szabadságért (EAF) pártba, nem tagja a Jobbiknak - adta hírül július elején az osztrák Tiroler Tageszeitung. Bár Morvai a 2009-es EU-választások során a Jobbik listavezetője volt, függetlenként foglal helyet az Európai Parlamentben. Ez tette lehetővé belépését a Szövetségbe, mivel a „szélsőséges Jobbikkal az FPÖ nem akar kapcsolatba lépni".

A neonáci és Jobbik-közeli kuruc.info a hírre reagálva kérdőre vonta Morvait, Vona Gábor pártelnök pedig kijelentette: „Ezt a helyzetet tisztázni kell, Krisztinának, nekem és a Jobbiknak, mert úgy érzem, hogy egy súlyos sértés érte a pártot. Az, hogy az FPÖ szélsőségesnek nevezi a Jobbikot, felháborító."

Morvai egy tévéműsorban sietett közölni, hogy amennyiben választani kellene a pártszövetség és Vonáék között, ő természetesen az utóbbit választaná, hiszen „a Jobbikban hisz". Vona ezt követően levelet írt az FPÖ elnökének, melyben megdöbbenésének adott hangot pártja leszélsőségesezése miatt, valamint azért, mert Strache igyekszik „különválasztani Morvait a Jobbiktól".

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!