hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csapatépítő tréningek

2011. 07. 08.
Több mint egy év telt el a kormányváltás óta, a szocialista politikusokból lassanként kikopnak a kormánypárti beidegzdések, nem indulnak rá az Audikra a parlamenti parkolóban. A Fidesz is kezd belehiggadni a kormányzati szerepbe, noha a revansvágy nem csitult, és a hátrafelé mutogatás sem ment ki a divatból. Új szerepébe igazán belerázódva most tartott kongresszust a két párt, gyors egymásutánban.

Mindkét össznépi kongresszusról sokat cikkezett a sajtó, ám összességében a szocik vitték el az izgalmi pálmát, hiszen minden híradás arról szólt, hogy ez lehet az utolsó meccs, ahol végre valóban megütik a „pártszavazósdival bomlasztó” Gyurcsány Ferencet, és szakad az MSZP. Ezt persze erősítette, hogy a szocialisták krónikus konoksággal hangoztatták: a párt egységét akarják megújítani. Amit persze mindenki az MSZP széteséseként dekódolt.

A Fidesz persze a győztesek kongresszusát (az uniós elnökség domborítása, rázárás a pártvezetésre) harangozta be, és Kósa Lajos a maga szokott stílusában meg is hirdette, hogy ez bizony az unalom kongresszusa lesz, nem változik semmi, gyakorlatilag egyszemélyes jelölésekkel újrázhat a vezérkar. Hogy e kontinuitás egyébként jót tesz-e a pártnak, vagy mit jelent a miniszterelnök személyét illetően, a sajtó nem firtatta. Sőt, egy az egyben átengedve magán a központi üzeneteket, soha nem látott egységről zengett.

Spindoctors

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!