hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Minden bohóc hozzon magával még egy embert!

2011. 06. 09.
Bohócforradalmat hirdetett két rendvédelmi érdek­képviseleti vezető, miután a heteken át zajló tár­gya­lá­sok és tiltakozások ellenére a parlament kormánypárti többsége hétfőn megszavazta azokat a jogszabály-módosításokat, melyek értelmében veszélybe kerülhet mintegy 65 ezer rendvédelmi dolgozó - és további 600 ezer érintett - korkedvez­mé­nyes nyugdíja. Kónya Péter és Árok Kornél - valamint Kucsera Miklós - a miniszterelnökkel és a belügy­mi­nisz­terrel folytatott tárgyalások részleteibe is beavatja az olvasót.

A rendvédelmi dolgozók érdekképviseleti vezetői május 9-én ültek tárgyalóasztalhoz Pintér Sándor belügyminiszterrel.  - Meglehe­tősen hideg hangulatban kezdődött a tárgyalás, hiszen mi kényszerítettük ki, hogy leüljön velünk - mondta a Heteknek Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke. A „kikényszerítés" három nappal korábban, május 6-án történt, a rendvédelmi dolgozók budapesti tüntetésén. A demonstráló tömeg felfokozott hangulatban vonult a Kossuth térre: többeket vissza kellett tartani, mert félő volt, hogy betörik az ajtót, és bevonulnak a Parlamentbe.

- Háromnegyed órán keresztül próbáltam telefonon elérni a miniszter urat, míg végül kapcsolták. Meggyőztem, hogy úgy lehet a demonstrációt békésen lezárni, ha kijön a térre, és szól a tüntetőkhöz. Személyes garanciát vállaltam, hogy nem történik bántódása - meséli Kónya, aki hangosbeszélőn közölte a demonstráló ezrekkel, hogy őt vonnák felelősségre, ha „bármi történik a miniszter úrral".

Bántódása nem esett, de Kónya szerint Pintér a május 9-ei tárgyaláson éreztette, hogy nincs hozzászokva a téren tapasztalt hangnemhez. - Én, mint a demonstrációs bizottság vezetője, a tüntetés elején a fegyvereseknél bevált köszöntéssel köszöntem nekik: „Jó napot, bajtársak!", és a több ezer fős tömeg egyszerre válaszolta: „Erőt, egészséget!" Ugyanezt megpróbálta a miniszter úr is, amikor kijött a tömeg elé, de hadd ne mondjam, milyen megjegyzések hangzottak el - folytatja Kónya.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!