hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Márciusi színes
Az ünnepen is „hozták magukat” a parlamenti pártok

2011. 03. 17.
Idén sem okoztak csalódást a parlamenti pártok: március idusán ezúttal is a pártpolitikai aktualitásokról szóltak az ünnepi beszédek. Orbán EU-elnökségünk ellenére Brüsszelnek szólt be; az MSZP az európai szocialisták frakcióvezetőjét „igazolta le”; az LMP elvesztette a sajtószabadság fáját; a Jobbik pedig a zsidókat (is) betelepítő IV. Béláról nevezte el nemzetmentő tervét.

Ott, ahol százhatvanhárom évvel ezelőtt a pesti ifjúság többek között a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését követelte, ma a magyar nép leginkább egy új alaptörvény megalkotását tartja szükségesnek. Legalábbis ez derült ki Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédéből.

A Nemzeti Múzeum előtti körúton idősek és fiatalok, többgyermekes családok több ezer fős tömege volt kíváncsi az ünnepi műsorra. A várakozás során fiatalokat kérdeztünk arról, hogy ma miért lenne érdemes forradalmat csinálni, azonban az optimista válaszokból kiderült, hogy miután a kétharmados forradalom már lezajlott, s a folyamatok jó irányba haladnak, ilyesmire nincs szükség.

A miniszterelnök a „rabok tovább nem leszünk" esküt ma is aktuálisnak tartva párhuzamot vont a '48-as történelmi hősök tettei és a mai események között. Beszédében fölemlegette, hogyan álltak ki Magyarország mellett az említett eskühöz hűen, amikor - elmondása szerint - kiebrudalták a Nemzetközi Valutaalapot, amikor a nyugdíjrendszert kiszabadították a tőzsdecápák karmai közül, amikor segítettek az árvíz és

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!