hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Belzebub támadása
Politikai kártyát jelenthetnek a Fidesz kezében a püspökügyek

2011. 01. 28.
Egyre kínosabbak a Vatikánnak a magyar főpapság viselt dolgairól napvilágot látó híranyagok. A nyulat még tavalyelőtt egy homoszexuális papokról készült honlap ugrasztotta ki a bokorból, és azóta sorra dőlnek a titokzatos dominó darabjai. Vác nyitotta a sort, majd jött Székesfehérvár, Esztergom és Pécs. Mayer Mihály pécsi püspök napokban történt menesztése kollégáinak is üzenet: az Apostoli Szentszék nem akar magyar ügyeket.

Szent Sebestyén napját és a város fogadalmi miséjét ünnepelték Székesfehérvár Felsővárosi templomában múlt héten, melyen Spányi Antal megyéspüspök mondott beszédet. - A ma emberét számos tragédia éri - jelezte a klerikus, aki még emlékszik a „több évtizeden keresztül jelen lévő, hazugságra épülő társadalmi erőkre". A szertartás után, a templom előtti téren Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester és Földi Zoltán (Fidesz), a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte az ünneplőket, majd a hagyományok jegyében a felsővárosiak frissen sütött, szalagos fánkkal kínálták a résztvevőket. Ezt követően a püspök átfáradt az esemény helyszínétől ötszáz méterre található bíróság épületébe, és másodfokon, jogerősen is elvesztette azt a pert, amelyet ő maga indított egy homoszexuális papokról készített honlap miatt. Mint arról tavaly nyáron beszámoltunk, a székesfehérvári bíróság első fokon már felmentette azt a három férfit, akiket Spányi a honlap készítésével vádolt meg.

A portál nemcsak egyes papok ügynökmúltját, anyagi visszaéléseit és homoszexuális érdeklődését feszegeti, hanem saját testvérével folytatott vérfertőző kapcsolattal gyanúsítja meg a megyéspüspököt.

Ugyanebben az ügyben egyéb­-iránt a honlapon szintén szereplő Beer Miklós váci megyéspüspök tett először feljelentést, majd őt követte a fehérvári és a pécsi püspök, Mayer Mihály, valamint az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektorhelyettese, Harmai Gábor. A klerikusok arra számíthattak, hogy a győztes perek összeadódnak, és az általuk megvádolt orgonakészítő, barátaival együtt börtönben végzi. Mire a váci rendőrök elkezdtek nyomozni, az egyházi ügybuzgalom olyan anyagot juttatott a kezükbe, amely V. László kanonok hathatós közreműködésével együtt konkrét személyek felé terelte a gyanút, viszont beszerzése - a bíróság számára is egyértelmű módon - törvénytelen eszközök segítségével történt. Noha a váci püspök - az ügyet jól ismerő forrásunk szerint - a várható fiaskó miatt a per bizonyítási szakaszában visszalépett a folytatástól, székesfehérvári kollégája ugyanerre a nyomozati anyagra alapozta feljelentését. Vesztére, mivel a másodfok bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottakat. Mindezek után nagy kérdés, hogy Harmai februárban és Mayer márciusban mit tud majd előrántani a süvegből. Ha ugyanis semmit, akkor esetleg nekik kell majd bíróság előtt felelniük vádaskodásaikért.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!