hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A felső tízezerben hódít a kokain
Kábuló elit

2010. 12. 17.
Nemcsak alkoholt ivott, hanem kokaint is fogyasztott Stohl András, mielőtt májusban súlyos közúti balesetet okozott. A színész-műsorvezető példája is megerősíti azt a szakértői megállapítást, miszerint a kokain az utóbbi időkben egyre népszerűbbé válik a hazai elit köreiben.

Városi legendákból, nem hivatalos beszélgetésekből, élménybeszámolókból úgy tűnik, a hazai brókerek, művészek, sőt újságírók körében sem ismeretlen drog a kokain. Ezzel kapcsolatos saját tapasztalatait Stohl András a héten kénytelen volt ország-világ elé tárni, miután a Budakörnyéki Bíróságon súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés vádja miatt kellett megjelennie. A rendőrségi eljárás során a színész-műsorvezető ügyvédje tanácsára még tagadta, hogy kábítószert fogyasztott volna, most viszont bevallotta: az ominózus májusi éjszakán a Nemzeti Színházban, a Thalia Caféban és a Marilyn sztriptízbárban járva másfél liter fehérbort, illetve egy deci whiskey-t fogyasztott, parkoló autójában ülve pedig egy csík kokaint is felszippantott. „Ittam, hibát követtem el, de úgy éreztem, vezetőképes állapotban vagyok" - fogalmazott a bíróság előtt. Hogy ez az érzet mennyire nem volt valós, azt az is jelzi, hogy hajnalban a megengedettnél gyorsabban hajtva Fót közelében úgy ütközött neki két másik autónak, hogy utólag semmire nem emlékezett, csak a csattanásokra. A balesetben egy ember könnyű, egy másik pedig súlyos sérülést szenvedett - utóbbinak a mai napig fájdalmai vannak és sántít.

A tanúk szerint Stohl autójából kiszállva alig állt a lábán. Egyikük azt mondta, ennyire részeg embert még soha nem látott, pedig korábban pultosként dolgozott. Társa pedig arra emlékezett, hogy Stohl úgy kért cigit a sérültektől, hogy „cigi, cigi". Az elmondottakból az is kitűnik, hogy a színész élettársát hívta telefonon, akinek többek között azt mondta, hogy „te vezettél". Azt maga a színész mondta el a bíróság előtt, hogy az asszony, miután megérkezett, „egy meglehetősen nagy pofont adott" neki. Amikor a mentő megérkezett, a színész - maga sem értette, miért - beszállt párja autójába, és annak tudta nélkül hazahajtott. A rendőrök később saját otthonából állították elő. A márciusban folytatódó bírósági tárgyalás után egy újságíró megkérdezte Stohlt, mitől tart legjobban, mire azt felelte: „a lelkiismeretemtől".

A színész nem most került először összeütközésbe a törvénnyel. Többször volt balesete - ittasan is -, amelyekben azonban csak ő sérült meg, egy alkalommal pedig orvvadászat miatt került a rendőrség látókörébe. 2005-ben a Dopeman művésznevű rapper könyvében azt állította, hogy korábban együtt szippantott kokaint Stohl Andrással. A vallomás kapcsán a rendőrség is vizsgálódott, de nem lett vádemelés az ügyből.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!