hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Igazi felsőszintet akarnak
Interjú Dux László felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárral

2010. 11. 19.
„Minőségelvű átrendezési folyamatot szeretnénk a felső­oktatásban, ami mind a hallgatók, mind az oktatók, végső soron az egész nemzet érdekét szolgálja” – mondja Dux László felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár.

Miután Pokorni Zoltán sérelmezte az előzetes egyeztetések hiányát, hétfőn az államtitkárság másfél órát tárgyalt a parlament oktatásügyi bizottságának két tagjával. Történt-e érdemi fejlemény azon kívül, hogy megállapodtak, hogy a továbbiakban megbeszélik a törvényjavaslatot?

- Konkrétumokba most nem mentünk bele, az elkövetkező hetekben folyamatosan egyeztetünk a szakma szereplőivel, érdekvédelmi szervezetekkel, így többek között különböző fideszes szakértőkkel is. Pokorni úrnak már október legelején elküldtük a tervezetet, ő azonban heteken át nem reagált rá. A törvénykoncepció tervezetéről a kötelező egyeztetéseken túl nemzeti konzultációt kezdeményeztünk. A vita lezárását követően a javaslatokat, bírálatokat összegezzük, és ott, ahol indokoltnak tűnik, módosítjuk a tervezetet. Már eddig is jó néhány fórumon tárgyaltunk a koncepcióról, és folyamatosan kapjuk az észrevételeket.
A jobbító szándékú véleményeket igyekszünk figyelembe venni a törvénykoncepció véglegesítésekor. Erre valamikor december elején kerülhet sor.

Nem rövid az idő az érdemi változtatásokra?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!