hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Beszélgetés az LMP főpolgármester-jelöltjével
A zöldek és az aranyhal

2010. 10. 01.
Katolikus családból származik, de egyetemistaként még chan buddhistának vallotta magát. Hisz a házasfelek egyenlőségében, álruhás turistákkal buktatná le a budapesti „hiénákat”, és izgatják a Csepel Művek romjai.

Ellenfelei egyik helyzeti előnye az ismertség. Azok számára, akiknek még nem márkanév a Jávor Benedek, mely fogalmakkal jellemezné magát nagyon röviden?

- Nincsenek raktáron ilyen fogalmaim, nem is könnyű pár szóban definiálni önmagam. Nagyon erőteljesen része az identitásomnak, hogy „zöld" vagyok. Sok nyugat-európai zöld civil szervezettel és párttal ápolok jó kapcsolatot. Az általuk már régóta képviselt fenntarthatóság, környezetvédelem, emberi jogok, társadalmi igazságosság fogalmain alapuló program képezi a politikai identitásomat.

Fontosnak tartom az őszinteséget is, ami nálam azt jelenti, hogy csak arról szándékozom beszélni, amiről már van kialakult álláspontom. Ezért nem egyszer megkaptam már, hogy naiv vagyok, de ha ez a hozzáállás nem alkalmas arra, hogy részt vegyek a magyar politikai életben, akkor hajlandó vagyok kikopni. És talán az is jellemző rám, hogy képes vagyok egyfajta - akár párton belüli, akár szélesebb értelemben vett - áthidaló szerep betöltésére. Számtalanszor közvetítettem már többszereplős (önkormányzat, civilek, lakosság) konfliktusban, ezeket a technikákat tanítom az egyetemen. Mélyen hiszek a párbeszédben és a kommunikációban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!