hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elszámoltatás VS. leszámolás

2010. 09. 24.
Az idei önkormányzati kampány legfontosabb eleme lett az elszámoltatás, a szocialista elithez köthető vélt vagy valós korrupciógyanús ügyek. Egy szocialista tanácsadó szerint a Fidesz-politikusok „elszámoltatási” pergőtűzében az MSZP vagy megtisztul, vagy megszűnik. A felmérések szerint a kormány­pártok megszerezhetik Budapest, Miskolc és Szeged irányítását is.

Az önkormányzatokért folytatott küzdelemben a negatív kampányt 1998-ban a Fidesz kezdte el, mikor az FKgP-vel folytatott elhúzódó tárgyalások miatt komoly érdemi kormányzati teljesítmény hiányában új témát kellett elővenniük. Ez volt a megfigyelési botrány, miszerint a Horn-érában titkosszolgálati megfigyelés alatt álltak a Fidesz vezetői. Az ügyben a bizonyítás nem sikerült, csupán évekig a közélet egyik gumicsontja volt az ügy.

2002-ben Medgyessy Péter a kétszer 100 napos osztogatós programmal, illetve a Keller László közpénzügyi államtitkár nevével fémjelzett, érdemi eredmény nélküli korrupcióellenes küzdelemmel tarolt az őszi választásokon. 2006-ban az őszödi beszéd azonban mindent felülírt, egyáltalán kérdéses, hogy a váratlan kiszivárogtatás miatt bármiféle kampánystratégia működött-e akkoriban.

Elméleti szocializmus

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!