hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem vedlett a kígyó
– mondja Pachl Tamás, a Jobbik nyáron leköszönt Komárom-Esztergom megyei alelnöke

2010. 08. 27.
„A Gárda és Jobbik között egyértelmű törés van, most éppen a se veled, se nélküled korszak. Létrehozták, aztán a fejükre nőtt, ezért hanyagolják, de gesztusokat azért tesznek feléje, miközben a gárdisták egy része ki akarja őket rángatni a parlamentből.”

Miután Pősze Lajost a Gárdára vonatkozó kijelentése miatt hátrébb sorolták a pártban, ön elköszönt a bajtársaktól. Ez egy folyamat befejező akkordja volt, vagy csak kollegiális udvariasság?

- Többször találkoztunk a Jobbik országos választmányában, ő volt a kilenc­venfős társaságban az egyetlen, akivel észérvek mentén lehetett kommunikálni, és nem csupán az ideológiát szajkózta. Mondok egy példát: programot írtunk, amit ugye az országos választmánynak jóvá kell hagynia. Valaki bedobta, hogy vegyük be a programba a jövedéki adó kétszázalékos emelését, és ebből támogas­suk a sportot. Mivel én tizenhat éve jövedéki termékkel foglalkozom, pontosan tudtam, hogy ha ezeket az agyonadóztatott árukat tovább terheljük, abból hatalmas felháborodás lesz. A büfében vázoltam Pősze úrnak a dolgot, aki aztán szót kért, és a téma kikerült a programból. Kilencven emberből csak vele lehetett erről érdemben beszélni, mert a többiek éljeneztek, át sem gondolták, hogy pont azokat a választókat veszítjük el, akik a vállukon viszik a magyar gazdaságot.

Azt mondja, hogy a többiek az ideológiát szajkózták. Konkrétan melyiket?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!