hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Drámai éjszaka Ercsiben
Fakarddal indult a tank ellen

2010. 05. 28.
Vojkovics Tamás szombat éjjel vette észre, hogy behatoltak a kertjébe, és ellopták a motoros fűkaszáját. Úgy döntött, elégtételt vesz a feltételezett elkövetőkön. Magára vette permetezőkészülékét, berontott a néhány sarokkal arrébb lakó roma családhoz, és két személyt lefújt egy mindezidáig ismeretlen, savas anyaggal. A megtámadott fél ellenállt, dulakodás kezdődött. A harminckilenc éves Vojkovics Tamás meghalt. A rendőrség gyanúja szerint az egyik családtag - egy nő - agyonverte. Az eseményeket a szomszédok, egy munkatárs és a polgármester nyilatkozatai, illetve sajtóhírek alapján próbáljuk rekonstruálni.

A munkatárs: Tamás a paraffingyártó üzemben dolgozott, itt, Ercsiben a Mol-nál, egyébként somogyi származású. Kollégák voltunk, amolyan okostojásnak ismerték a cégnél is, aki mindig jobban tudott eggyel mindent.

Sz. F., szomszéd: Három műszakban dolgozott rendszeresen, a hétvégén is. Volt egy nagyteljesítményű motoros fűkaszája, amivel az autópályák mellett kaszálnak, ezzel járt parlagfűmentesítésre. Azonkívül Székesfehérvárra járt főiskolára, most készült a vizsgáira. Nem ártott soha senkinek, a hátán fát lehetett volna vágni.

Gy. J., szomszéd: Agglegény, bütykölő ember volt, de egyébként józan gondolkodású, segítőkész, intelligens. Szakember volt, nekünk is ő találta ki a vegyestüzelésű fűtést. Fával megy, de ha lehűl, akkor visszakapcsol gázra. Nem véletlen az a sok virág, meg a sok gyertya a kapuja előtt. Megállás nélkül tudott másokért dolgozni, és nem fogadott el érte semmit. Viszont borzasztó erős volt benne az igazságérzet, és azt elmondhatom róla, hogy mindig is nagyon kiborította az, ami itt folyik, hogy bizonyos emberek azt gondolják, hogy beugorhatnak mások házába, kertjébe, és elvehetnek dolgokat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!