hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Keresztényellenes provokáció a melegfelvonuláson
Erőltetett menet

2009. 09. 11.
A homoszexuális menet főszervezője szerint idén többek között az egyházak tevékenységének következtében nem vonultak fel a transzvesztiták.

Idén is utcai harcba fulladt a homoszexuálisok méltóságáért rendezett budapesti felvonulás. A kordonok és a jelentős számú kommandós ugyan megakadályozta a radikális ellentüntetők és a melegek találkozását, ám előb­biek és a rend­őrök összecsapása ezúttal sem maradt el.

A menet mintegy 1500 részt­vevője a becslések szerint egyharmad-kétharmad arányban oszlott meg homoszexuálisok, illetve szimpatizánsok tekintetében. Akciójuk biztosítására 3200 rendőrt vezényeltek a környékre, köztük sok civil ruhás és rohamrendőrt is. A rendezvény idejére 325, tiltott helyen parkoló autót szállítottak el, leállították a földalattit, korlátoztak több BKV-járatot és a 3-as metró közlekedését is.

Az Országos Rendőr-főkapitány­ság kommunikációs osztályán megkeresésünkre elmondták: jelenleg is összesítik a rendőrség kiadásait, illetve a károkat.  „A jelentés várhatóan péntekre készül el, a végösszeg tartalmazza majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) költségeit, a technikai eszközeiben keletkezett károkat, továbbá a rendezvény biztosításában szintén részt vevő készenléti rendőrség és a megyei főkapitányságok költségeit" - tájékoztatott Tafferner Éva, a BRFK kommunikációs osztá­lyá­nak vezetője.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!