hetilap

Hetek hetilap vásárlás
SZDSZ vs. Jobbik - Ki lesz a harmadik erő?

2009. 05. 08.
Sajátos párharc bontakozott ki az európa parlamenti választás finisében: az SZDSZ a Jobbik támadására építette fel kampányát, míg a Jobbik elsősorban a liberális párt által képviselt értékek tagadásával igyekszik Brüsszelbe jutni.

„Magyarországon van raszszizmus. Magyarországon 20 éve gyűlöletkampány zajlik a magyar értékek, jelképek, szimbólumok, a magyar emberek ellen. A Jobbik az utóbbi napok SZDSZ-es kirohanásait a »liberálisok« pánikrohamának és mélységes félelmének tudja be. A SZDSZ retteg a Jobbiktól, mert mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy felülvizsgáltassuk a privatizációs szerződéseket, és a politikai bűnözőket, köztük a korrupt SZDSZ-es hazaárulókat is rács mögé juttassuk" - írja honlapján Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke.

A szélsőjobboldali politikus zagyva és gyűlöletteljes gondolatai között találunk a realizmus talaján állót is: nevezetesen azt, hogy az SZDSZ-nek valóban lehet félnivalója az EP-választás eredményétől, ugyanis az előjelek nem túl kedvezőek: a közvéleménykutatások szerint a Jobbik egy  „most vasárnap" rendezendő parlamenti választáson elérné a bejutáshoz szükséges 5 százalékot, miközben a liberális párt legfeljebb 2-3 százalékon áll.

A Marketing Centrum legutóbbi felmérése szerint a Fidesz 15, az MSZP 6, a Jobbik pedig 1 mandátumot szerezne a június 7-ei EP-választáson, ami egyben azt is jelentené, hogy az SZDSZ nem jut be az Európai Parlamentbe.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!