hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2009. 03. 15.
Orbán: meg ne rágjam helyettük?„A mamám mindig azt mondta, amikor a vacsoránál ezt is kértem, azt is kértem, hogy édes fiam, meg ne rágjam helyetted?! Hát lassan itt tartunk: fogjam a kezét vagy a kezüket, hogy adót így kell csökkenteni, tetszik tudni, a szürkegazdaság ellen meg így kell harcolni?” – fogalmazott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy hogy miért nem próbál közös nevezőre jutni Gyurcsány Ferenccel a válságból kivezető úttal kapcsolatban.

Megjelent a roma radikalizmus
Az etnikai konfliktusok miatt polgárháborús helyzet van kialakulóban Magyarországon, a szélsőjobboldali radikalizmussal szemben megjelent a cigány radikalizmus – jelentette ki Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke.

Elment Bacsó Péter
Életének 81. évében szerdán elhunyt Bacsó Péter. A Kossuth-díjas filmrendező összesen 32 nagyjátékfilmet készített, még 80. születésnapját is új filmmel ünnepelte, és január végén vette át a Magyar Filmszemle életműdíját. 1969-ben rendezte a legendás A tanú című filmet, amely az ötvenes évek koncepciós pereit eleveníti fel. A film túlzottan merész volt az akkori kultúrpolitikának, ezért tíz évig dobozban tartották, de az 1981-es cannes-i filmfesztiválon nagy sikert aratott, mára pedig kultuszfilm lett Magyarországon.

Rekorddal zárt a TV2

Rekordbevétellel zárta tavalyi évét a TV2 kereskedelmi televíziós csatorna, árbevétele 1,3 százalékkal, 26,197 milliárdról 26,527 milliárd forintra nőtt - mondta el Várdy Zoltán vezérigazgató. A csatorna profitszintje „kicsit növekedett”, ám a nyereségről ennél konkrétabb adatot a vezérigazgató nem közölt. Mindezzel a TV2 a ProSiebenSat.1 csoport egyik legnyereségesebb cége maradt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!