hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2007. 11. 28.
64 százalékAz előző hónap tendenciáját követve soha nem látott magasságig emelkedett a Fidesz támogatottsága – derül ki a Medián novemberi felméréséből. A HVG megbízásából készült kutatás szerint az ellenzéki párt több mint kétszer annyi szavazatot kapna, mint az MSZP. A Fidesz a választani tudó biztos szavazók körében 64 százalékon áll, míg az MSZP csak a lakosság 26 százalékának a támogatottságát bírja. Az SZDSZ és az MDF 4-4 százalékos. Szocialisták a vizitdíj ellenElégedetlenek a szocialisták a több-pénztáras egészségbiztosítási rendszerrel, vagyis az egészségügyi reformmal, hiszen 123 módosító javaslatukkal szinte „szétbombázták” a liberálisok elképzelését. A szocialisták négy fő kérdésben változtatnának: az igazgatóság összetételét, az osztalék kifizetését, a Díjtétel és Fejkvóta Bizottság hatáskörét és a működési költséget a liberális vezetésű minisztérium javaslatától eltérően szabályoznák. A módosító javaslatok legtöbbje nem éppen a befektetőknek kedvez. Eközben a szocialista frakció egyik tagja, Tóth Károly javasolja a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlését, mondván: a biztosítási elven nyugvó rendszerben ezek „szükségtelenné válnak”.Kiderülnek a titkokJogerősen is pert nyert a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellen, amely így nem titkolhatja tovább a közigazgatás működéséről készült bizalmas jelentéseit.

Kákosy lesz az új gazdasági miniszter

Kákosy Csabát, a tárca jelenlegi kabinetfőnökét jelöli gazdasági és
közlekedési miniszternek az SZDSZ. Az ügyvivői testület egyhangúlag támogatta a
jelölést, jelentette be a testület keddi ülése után a Gazdasági és Közlekedési
Minisztériumot (GKM) jelenleg vezető Kóka János. Kákosyt pályázat útján találta
meg Kóka János, a szakembernek nem volt kapcsolata az SZDSZ-szel. A szavazást
Kóka János bizalminak tekintette az üt-ben.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!