hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mit tudhat Zuschlag?

2005. 09. 13.
Továbbra sem dőlt el, hogy visszalép-e képviselőjelöltségétől Zuschlag János. A képviselői mandátumáról tavaly a Terror Háza előtti viccelődése után lemondott politikussal kapcsolatban már több szocialista "erős ember" is kijelentette, hogy "nem lesz belőle jelölt". Bár a kiskunhalasi helyi pártszervezet – amely köztudottan általa beszervezett fiatalokból áll – őt indítaná, eddig úgy tűnt, hogy a párt elnöksége megvétózza a döntést. Most úgy tudni, hogy valamiféle megállapodás született Hiller István pártelnök és a Zuschlagot támogató helyi vezetés között, részletek azonban nem ismertek. A kialakult helyzetet többen úgy értelmezik, hogy a jelenleg Puch László pártpénztárnok mellett dolgozó Zuschlag "tudhat valamit" – ezért a vártnál nehezebb a "leszerelése".



Zuschlag János. Leszerelhetetlen játékos Fotó: S. L.

Szintén a jelöltség a vita tárgya Nagykanizsán, ahol a helyi pártszervezet az 1994 óta képviselő Göndör István helyett a kevésbé népszerű Fodor Csabát indítaná a választásokon. Az ésszerűtlennek tűnő döntés hátterében úgy tudni, hogy a részben a Mozaik-csoporthoz tartozó feltörekvő fiatalok és az idősebb generáció ellentéte áll. Az elnökség itt élt vétójogával, és miután a helyiek nem választottak új jelöltet, a párt etikai bizottsága feloszlatta a szervezetet. Így a jelöltkérdésben a párt országos választmánya fog dönteni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!