hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Indulati kampány
Finisben az önkormányzati versengés

2002. 10. 21.
Az önkormányzati választások kampányának hajrájában a Fidesz részéről Orbán Viktor, Kövér László és Rogán Antal, míg a baloldal részéről Medgyessy Péter, Kovács László és Lendvai Ildikó vette nyakába az országot, és kampányoltak helyi jelöltjeik mellett. A kispártok egyszemélyes kampányában Kuncze Gábor a szabaddemokrata, Dávid Ibolya a fórumos jelöltek mellett korteskedett. A finisben itt-ott az indulatok is elharapóztak.Schmitt Pál és Demszky Gábor a Nap-keltében Fotó: Vörös Sz.

Gödöllőn a polgármesterjelöltek vitája azért fulladt botrányba, mert a szocialista jelölt nem kapott szót a vitavezetőtől. Balassagyarmaton a helyi baloldaliak azt dörgölték a polgári erők orra alá, hogy az egykori orosz pártrendőrség, a Cseka jelszavaival, azok plagizált változatával üzennek egy demokratikus választás plakátjain szerte a városban. Szerintük a Fidesz plakátjain olvasható "Hideg fejjel! Tiszta kézzel! Meleg szívvel!" kísértetiesen hasonlít a Cseka "Hideg fej, tiszta kéz, forró szív" jelszavaira. 

Zalaegerszegen viszont a Fidesznek sikerült "betennie" az MSZP-nek. A baloldali párt lapja, a Szegfűszeg című, szeptemberi országos közvélemény-kutatási adatokat közlő kiadványában – a helyi választási bizottság szerdai döntése szerint – megsértette a választási eljárási törvényt. Ugyanis a szavazást megelőző nyolcadik naptól a szavazás befejezéséig a "választásokkal kapcsolatos közvélemény-kutatás eredményét nem szabad nyilvánosságra hozni". 

A fővárosban viszont Demszky Gábor plakátjai borzolták a szocialisták idegeit. Demszky ugyanis – közvetve – arra kérte a szavazókat, hogy akik áprilisban Medgyessyre szavaztak, azok most mellette voksoljanak. 

Katona Tamás, az Orbán-kormány volt varsói nagykövete pedig, aki az I. kerületben a fideszes jelölttel szemben indul, sajátos plakáttal tiltakozott az ellen, hogy a Fidesz – a plakátja üzenete szerint – "olyan macska, amely felfalja a kisegeret", azaz maga alá gyűri a kisebb pártokat. Egyébként Orbán Viktor múlt hét kedden, Balassagyarmaton tartott fórumán a neve elhangzása nélkül árulónak nevezte Katona Tamást, mivel indulásával a fideszes – a polgári összefogás emberének – jelölt esélyeit csökkenti. A választás "indulati hátterét" emellett még a több ezer elcsúfított választási plakát is jelzi.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!