hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nagyfeszültség – Volt
Lementek hídba

2002. 07. 14.
Más országban feltehetőleg a vezető hírek között szerepelne egy olyan parlamenti döntés, melynek következtében 50 százalékkal emelkedik a közalkalmazottak bére, jelentősen növekszik a családi pótlék és az anyasági támogatás, a nyugdíjasok 19 ezer forintos kiegészítést kapnak, és amely döntés alapján a továbbiakban nem kell fizetni a tévénézésért. Más országokban 30 Celsius-fok felett az emberek feltehetőleg hűs tavak mellett nyaralnak. Magyarország nem ilyen hely: honfitársaink egy része a hőséggel és a törvényes választási eredménnyel dacolva tüntetésekre jár, utakat és hidakat torlaszol el, éhségsztrájkol és polgári engedetlenségi mozgalmakkal fenyegetőzik. A felfokozott hangulatban persze a hivatásos politikusok sem tétlenkedhetnek, és nem is tétlenkednek: a kormány az Orbán-korszak korrupciós ügyeinek feltárásával ijesztgeti az ellenzéket, miközben a másik oldal a múlt rendszer bűneivel próbálja ellehetetleníteni a koalíció munkáját. A hangnem további durvulását jelzi, hogy az ellenzéki oldal a "selejt bosszújaként" aposztrofálta a kormány tevékenységét, míg utóbbi "veszett kutyákhoz" hasonlította politikai ellenfeleit.



Forró nyárban forradalmi hévvel Fotó: Somorjai L.

A parlament e heti ülésnapjának logikája egyszer? volt: majd\' minden második jobboldali felszólaló odadörgölte a miniszterelnök orra alá a múltját, a másik oldalon viszont az Orbán-kormány idejében történt gyanús gazdasági ügyeket forszírozták, persze sorozatban. A közös napirend előtti témának pedig a múlt csütörtöki tüntetés bizonyult. Lamperth Mónika belügyminiszter a jobboldal felelősségét emelte ki: "számolnak-e a következményekkel azok, akik utcai politizálásra buzdítják őket". 



A "Magyar Rezervátum" lakói napok óta a Parlament előtt tüntetnek Fotó: Somorjai L.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!